2017-04-19 11:10:10• hírek • Szatmár.ro

Szatmárhegyen hozzákezdtek az utak kövezéséhez

Egy rég nem használt utat újranyitnak, építkezési törmelékkel javítják fel a mezei utakat.

Egy út újramegnyitása is szerepel a szatmárhegyi önkormányzat idei tervei között. Az egyelőre névtelen útszakasz a Morgó-hegyet köti össze a Csillag-heggyel. Ezen már jó ideje nem lehetett közlekedni, a földút kátyús volt, az útszéli elburjánzott növényzet is nagyon megnehezítette a haladást. Most viszont a bokrokat és fákat „megkozmetikázzák”, a földút egy részét pedig lekövezték, így hamarosan járható lesz.

„A tél folyamán ingyen, gyakorlatilag ajándékba kaptunk némi bontási törmeléket, ami a Petrom udvarának a felbontásából származott. A zúzott betont csak el kellet szállítanunk. Több mezei utat is sikerült ezzel lekövezni” - magyarázza Szűcs Szabolcs polgármester.

A törmelék pedig annyira bevált, hogy úgy tűnik, további földutak állapotát is ilyen módon fogják feljavítani. „Az egykori szatmári székgyár épületét is bontják. Az ottani törmeléket már pénzért akarják adni, de ha fizetünk érte, akkor is jól járunk, a mezei utakat relatív olcsón rendbe tudjuk hozni” - mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: